<< TILLBAKA TILL INDEX

BEREDSKAP
- Att vara redo -

Man behöver inte vara elektronikkunnig föra att använda kniv och gaffel. Man behöver heller inte alltid använda kniv och gaffel. Det enda man behöver är nån form av logiskt tänkande. Vissa har mer, vissa har mindre.

Att en 29" monitor inte är lika lätt att hantera som en 20" monitor är nånting som alla förstår, antingen anpassar man monitorn efter sin kapacitet eller också anpassar man sin kapacitet efter monitorn. Det senare tar lite längre tid men funkar lika bra.

Det som både 29" monitorn och 20" monitorn har gemensamt, förutom en störtskön bild med en massa action, är en dödlig dos elektroner.

Det jag vill säga är att jag med denna "Crash-Course" vill dela med mig av den kunskap och glädje som mitt spelsamlande och arkad-pyssel har berikat mig med under dom år jag hållit på. Denna hobby ger mycket glädje och kostar inte mer än vad man tillåter den att kosta. Men den kan potentiellt kosta det ultimata priset. På ett sätt är denna hobby farligare än falskärmshoppning eftersom vem som helst kan köpa ett arkadspel utan att först ta ett "certifikat". I ett kabinett sitter inte monitorn bakom en skyddande kåpa eller nåt galler som en TV, utan är helt fri att komma åt avsiktligt eller oavsiktligt.

När jag snackar/skriver om monitorer eller annan el-utrustning som normalt är känd som "farlig", så vill jag att ni tänker efter själva. Jag har gått el-tele tekniskt gymnasium och praktiskt arbetat med dessa grejer ett antal år. Det sista jag vill veta är att nån nybörjare som läst mina råd, bokstavligen kör slut på sina kredit. Jag skriver om dessa saker utifrån mitt perspektiv som kanske inte alltid är det tryggaste ur säkerhetssynpunkt, men det funkar för mig eftersom jag vet vad jag gör. Och det vill jag att ni vet också. Det finns mycket och lättillgänglig information om monitorer och tv-apparater på internet, samt vad som ok och vad som är farligt. Det är inte för dekorens skull man ser gul/röda eller röd/vita etiketter fastklistrade på baksidan av vissa apparater.

Efter att ha skrivit detta säger bara:

"Press Start but don't get too smart ! "

<< TILLBAKA TILL INDEX